Teremtésvédelem

Teremtésvédelemmel kapcsolatos hírek, információk

Mi fán terem a teremtésvédelem?

2022. szeptember 13. 07:33 - tvki

Kedd esti programajánló

Mi köze a keresztényeknek a környezetvédelemhez? Mire gondolunk, ha azt mondjuk, teremtésvédelem? Egyáltalán miért EZT mondjuk? Divatozunk vagy hitünkből fakadó megbízást teljesítünk, ha az ökológiai krízissel foglalkozunk? Mire lehet képes a helyi hívő közösségünk, ha felelősebben bánnánk a teremtett világgal?

A 2022/2023-as Naphimnusz Műhely első alkalmán ezekre a gyakran felmerülő kérdésekre keressük a válaszokat. Az interaktív műhelybeszélgetésre várjuk a teremtésvédelem iránt érdeklődőket, az elkötelezetteket és az útkeresőket egyaránt. Mindazokat, akik szembesültek már a fenti kérdésekkel, és szeretnének maguk is határozottabb és magabiztosabb válaszokat adni ezekre.

Az alkalom bevezető előadását Nobilis Márió, a főiskola oktatója, a Naphimnusz Egyesület alapító tagja tartja.

Helyszín: Sapientia Főiskola, 1052 Budapest, Piarista köz 1. 

Időpont: 2022. szeptember 13.,  kedd

18:00 Szentségimádás
18:30 Műhely, beszélgetés
 

A Naphimnusz Műhelyt megelőzően szentségimádásra várjuk a résztvevőket.

A Naphimnusz Műhely egy beszélgetős alkalom, amelyen elsősorban személyesen érdemes részt venni. Azonban, ha valaki nagyon nem szeretne lemaradni, de nem tud eljönni, lehetőséget biztosítunk az online kapcsolódásra (ezen a csatornán hallgatóként lehet becsatlakozni). Az online csatlakozási szándékról szóló kérést a banfalvi.andrea@naphimnusz.hu címen fogadjuk.

komment
süti beállítások módosítása